— Hide menu

SODAMORE YAZ 2010 Contemporary Art Jewellery Exhibition / 16.07.2010-28.08.2010


SODAmore Summer 2010: Contemporary Art Jewellery Exhibition consists of an extra-ordinary collection of approximately 60 pieces made of various materials such as glass, metal, silicon, plexiglas, wood, acrylic, plastic and ceramic.

The works of the internationally acclaimed artists Nevin Arığ, Jahyun Rita Baek, Ela Bauer, Ela Cindoruk, Sina Emrich, Doerthe Fuchs, Peter Hoogeboom, Ted Noten, Anat Sapir and Barbara Stutman present pieces that push the limits of imagination; ceramic teeth aligned on the wrist, vein-like necklaces placed upon the heart and intriguing pendants such as a fly and diamond frozen in acrylic, all gather in Istanbul for the first time.

The exhibition presents an extensive selection of Contemporary Art Jewellery, which is an internationally rising trend offering art hung not on walls but on the skin.

Alışılagelmiş mücevherlerin dışında bir koleksiyonun sunulduğu sergide, cam, metal, silikon, pleksiglas, ahşap, kağıt, akrilik, plastik ve seramik gibi malzemelerden yapılmış yaklaşık 60 eser yer alıyor.

Nevin Arığ, Jahyun Rita Baek, Ela Bauer, Ela Cindoruk, Sina Emrich, Doerthe Fuchs, Peter Hoogeboom, Ted Noten, Anat Sapir ve Barbara Stutman gibi bu akımın dünyadaki öncü isimlerinin buluştuğu sergide, seramikten dişlerin dizildiği kalın bilekliklerden, damarları andıran silikon kolyelere ya da akrilik içinde dondurulmuş sinek ve elmasın şaşırtıcı birlikteliğinin oluşturduğu kolye uçlarına kadar hayal gücünün sınırlarını zorlayan birçok mücevher İstanbul’da ilk kez bir araya geliyor.

Dünyada yükselen bir akım olan çağdaş mücevher sanatını kapsamlı bir seçkiyle sunacak olan bu çarpıcı sergide, sanatın sırf duvarlarda asılı kalmadığını, aynı zamanda giyilebilir olduğunu da göreceksiniz.

Anat Sapir

Anat Sapir

Barbara Stutman

Doerthe Fuchs

Doerthe Fuchs

Ela Bauer

Ela Cindoruk

Jayhun Rita Baek

Nevin Arig

Peter Hoogeboom

Sina Emrich

Ted Noten

Comments are closed.

-->