— Hide menu

ANDREW BARTON: Final Frontier/ Son Bilinmeyen 01.03.2012 – 14.04.2012

Heykel sanatçısı Andrew Barton’un ‘’Final Frontier/ Son Bilinmeyen’’ adlı sergisi 1 Mart – 14 Nisan 2012 tarihleri arasında SODA’da.

Dinlerin son bilinmeyen gibi gözüken uzaya yayılması fikri üzerine kurgulanan sergide,üç büyük dinin uzay başlıklarından oluşan parçalar yer alıyor. Farklı ebatlar ve yorumlamalarla meydana getirilmiş bu eserlerde Barton, uzayda meydana gelebilecek olası bir dini çatışmanın sonuçlarını kendi özgün diliyle ifade ediyor.

1970 yılında Londra’da doğan sanatçı, Oslo Ulusal Sanat Akademisi’nde (KHIO) Güzel sanatlar mastırını tamamladı. Erkek doğurganlığı, aşksız seks, şiddet Barton’un eserlerinde 90’ların sonuna kadar sık sık yer alan temalardı. Daha sonra çalışmalarına farklı bir yön veren Barton, torso ve vucut parçalarını yabancı bir madde veya soyut bir şekil ile birleştirerek, bedensel değişimleri ve varoluşun düşünceli halini ifade etmeye yoğunlaştı. Sanatçının son çalışmaları korkutucu bir gelecekte var olabilecek endüstriyel ürünler üzerine. Dinlerin uzaya sıçrayan yayılma arzuları için tasarlanmış uzay başlıkları, artık iyice kötüleşmiş bir toplumda alışveriş veya çocukların oynaması gibi günlük ve sıradan işleri yerine getirmek için tasarlanmış bomba giyisileri…

SODA is pleased to announce ‘’Final Frontier’’, the first solo show of internationally renowned sculptor Andrew Barton to be held in Istanbul, Turkey, between March 1- April 14, 2012.

The exhibit consists of space helmets from three major religions. The expanse of religion to our final frontier, space. Expressing a dystopian future of possible religious conflict in the heavens.

Andrew Barton was born in 1970 London, England. MFA from The Oslo National Academy of the Arts (KHiO).
Male fertility, non-loving sex, violence and cannibalism were reoccurring themes in Barton`s work from the end of the 90`s. Barton`s work then took a new direction focusing on the torso or body fragment in combination with a foreign object or abstract shape, dealing with bodily transformations and meditative states of being. His current work deals with industrial products from dystopian futures; space helmets designed for religious expansion in space, and bomb suits tailored for the mundane acts of shopping and child`s play in a future society gone bad.

Comments are closed.

-->